07-10-2014

Conferința Internațională ”ORIZONTURI EUROPENE - 2020 ”

În perioada 4-5 Octombrie 2014, în Municipiul Brașov, Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România împreună cu Universitatea Transilvania din Brașov, prin Acadmia de Înalte Studii de Comerț Exterior și Diplomație Economică, au organizat Conferința „Orizonturi europene- 2020”, eveniment care s-a bucurat de un real succes. La eveniment au participat, Excelența Sa Domnul Teofil BAUER, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, Excelența Sa Domnul Ilia GIORGADZE, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Georgiei în România si Excelența Sa Domnul Iurie Reniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România care au susținut câte o prelegere din perspectiva posibilei extinderi a Uniunii Europene prin semnarea Acordului de Asociere de către cele trei noi țări. Alături de distinșii invitați au onorat cu prezența şi reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov și alte înalte oficialități locale.
Conferința s-a desfășurat în Aula Universității Transilvania, gazdele fiind: Dna. Prorector Prof.univ.dr.med. Liliana Rogozea, Dl. Decan al Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov Prof.univ.dr. Cristinel Murzea și Dl. Președinte al Uniunii Camerelor de Comerț Bilateral din România Conf.univ.dr. Nasty Vlădoiu.
În cadrul conferinței, cu ocazia comemorării a 300 de ani de la trecerea în lumea sfinților a marelui Domnitor Constantin Brâncoveanu, a fost lansată cartea: „Pagini inedite de istorie - C.Brâncoveanu și I.Mazepa”, carte-document al prieteniei dintre Sfântul Martir și Ilustrul Hatman al Ucrainei. Prezent la eveniment, autorul cărții, Ministrul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei, Ministru-consilier al Ambasadei Ucraina în România, Doctor habilitat în istorie, Dl. Teofil Rendiuk, a adresat câteva cuvinte celor prezenți cu privire la dezvăluirea deosebit de importantă pentru Biserica Ortodoxă, pe care cartea o conține și anume, apariția primei Biblii Creștine, scrisă în limba arabă, adresată creștinilor din Siria, pe care Constantin Brâncoveanu și Ivan Mazepa au facut-o posibilă, și al cărei unic exemplar se află la București.

Organizatori:
Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România
Academia de Înalte Studii de Comerț Exterior și Diplomație Economică
Universitatea Transilvania din Brașov
Conf.univ.dr. Nasty Marian Vlădoiu
Prof.univ.dr. Cristinel Ioan Murzea
Conf.univ.dr. Ioana Nicolae