Leadership in Comertul Exterior si Diplomatia Economica

Fusion Teaching Method


I. DESCRIEREA CURSULUI

De ce Fusion Teaching Method (FTM)?

Intrucat FTM recunoaste existenta unor sinergii de energii, angajament si entuziasm pe care participanții le aduc in mod natural in cadrul unui grup compact, si o coordoneaza si focuseaza pe succes personal, de grup si/sau la nivel statal, intr-un mod unic si complex.

1. FUSION TEACHING METHOD din perspectiva procesului de invatamant - este un concept bazat pe integrarea mai multor modele si metode alternative de invatare, printre care amintim pe cele mai importante - mastermind, magister conference, coaching si mentorship.

Conceptul Fusion Teaching Method este o fuziune bazata pe activitati de brainstorming inter pares, educație, responsabilitate și sustinere reciproca într-un cadru de grup pentru cresterea calitatii in activitatea desfasurata și a abilităților personale de leadership.

DEFINITII Mastermind

Termenul de mastermind a fost introdus pentru prima data in 1925 de Napoleon Hill in cartea “Legea succesului” si descris pe larg in clasicul volum “Gandeste si devii bogat” ca fiind "coordonarea cunostintelor si a efortului, intr-un spirit de armonie, intre doua sau mai multe persoane, pentru atingerea unui scop bine definit.” Acesta este un concept unic care foloseste puterea colectiva a grupului creand practic o “a treia minte.”

Coaching
Coaching-ul este definit de catre Federatia Internationala de Coaching (ICF) ca fiind un “parteneriat care accelereaza ritmul de invatare al clientului, performanta si progresul acestuia pe plan personal si profesional”.
European Coaching Institute (ECI) defineste coaching-ul ca acel “proces care il ajuta pe client sa renunte la ceea ce este acum pentru a deveni ceea ce isi doreste sa devina”.
Astfel, coaching-ul inseamna transformare - un proces de invatare prin re-definire.

Magister Conference

Conferinta cu participare interactiva intre cei care conferentiaza si cursanti, pe o topica anume aleasa.

Mentorship
Mentorship-ul este o relatie in care o persoana mai experimentata sau cu mai multe cunostinte ajuta si ghideaza o alta persoana cu mai puțtina experienta sau mai putin informata. Mentorul poate fi mai mare sau mai mic de varsta decat persoana mentorata, dar ea sau el trebuie sa aiba o anumita arie de expertiza.

2. FUSION TEACHING METHOD din perspectiva scolilor de leadership, dezvoltare personala si comunicare - este o fuziune a curentelor conceptuale internationale emanate de la unele dintre cele mai prestigioase scoli la nivel mondial, care poarta o amprenta personalizata de Prof.univ.dr. Nasty Vladoiu, specialist in diplomatie economica, Directorul Centrului de Stiinte Juridice si Diplomatice al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov.

3. FUSION TEACHING METHOD din perspectiva conferentiarilor - este o imbinare inteligenta a calitatii bagajului de cunostinte si a experientei profesionale a fiecarei personalitati chemate sa conferentieze si sa participe la procesul de instructie.

4. FUSION TEACHING METHOD din perspectiva disciplinelor analizate - este o alegere inovativa si ingenioasa a mai multor subiecte de real interes, care configureaza la finalul cursurilor perceptia, atitudinea, si modul de actiune al cursantilor intr-un mod integrat care defineste modelul profesional.

5. FUSION TEACHING METHOD din perspectiva eficientei si originalitatii - este o configurare profesionista originala a materiilor si disciplinelor analizate, bazata pe nevoile de cunoastere ale fiecarui grup tinta, creand astfel un profil competitiv si ultra eficient in domeniile de activitate de interes.

Propunem urmatorul calendar si orar pentru programul de studiu al cursului “Leadership in comertul exterior si diplomatia economica”


I. Leadership in Comertul Exterior si Diplomatia Economica

- Thunder program -


1. Diplomatia Economica - Metamorfoze Paradigmale in Perioada Post-Moderna. Viziune Globala
Prof. univ.dr. Nasty Vladoiu
Chairman al IUBCCI
Presedintele UCCBR

2.
Bazele Leadershipului si Managementul Esecului in Activitatea de Comert Exterior si Diplomatie EconomicA
Gen. (r.) dr. Mircea Chelaru
Fost Sef de Stat Major al Armatei Romane

3.
Comert Exterior - Metode si Tehnici Inovative pentru Identificarea si Promovarea Produselor pe Pietele Externe
Radu Zaharia
Director General al UCCBR
Fost Director General al Departamentului de Comert Exterior si Relatii Internationale din cadrul MECRMA

4.
Strategii de Comunicare Moderna in Relatiile de Comert Exterior si Diplomatie EconomicA
Mru Patel
Autor, Workshop Leader, Motivational Speaker

5.
Relatiile Internationale din Perspectiva Tendintelor Impuse de Procesul de GlobalizarE
Gen. (r.) Prof. univ.dr. Leonida Moise

6.
Protocol si Eticheta DiplomaticE
Isabelle Vladoiu
Secretar General al IUBCCI
USA Youth Delegate at Youth for Human Rights International

7.
Relatii Economice Internationale - Modele Economice de SucceS
Dr. in Economie Radu Golban

8.
Dezvoltare Personala pentru Leadershipul in Activitatea de Comert Exterior si Diplomatie Economica
Manuel Oancia
President of IUBCCI
International Business Speaker, Coach and Teacher

9. S
trategii si Tehnici de Negociere in Comertul Exterior si Diplomatia EconomicA
Prof. univ.dr. Nasty Vladoiu
Chairman al IUBCCI
Presedintele UCCBR

10.
Magister Conference

Topica la alegerea cursantilor

Prof. univ.dr. Nasty Vladoiu, Gen. (r.) dr. Mircea Chelaru, Dr. Radu Zaharia, Manuel Oancia, Mru Patel, Gen. (r.) Prof. univ.dr. Leonida Moise, Isabelle Vladoiu, Dr. in Economie Radu Golban


durata cursului : O LUNA; 4 ore pe zi (marti, miercuri si joi); total ore : 50 ore

Cursul se va incheia cu magister conference la finalul careia se vor inmana certificatele de participare. In functie de interes, la conferinta pot fi invitate autoritati reprezentative.


II. FUSION WORKSHOP PROGRAM


Selectia inteligenta a unor workshop-uri care vor fi puse la dispozitia cursantilor prin platforma de e-learning (inregistrari si live webinars).III. CONDIȚII DE ÎNSCRIERE

Cursantul trebuie să fie absolvent de studii superioare, în cadrul unei instituţii de învăţământ acreditate
Cursantul trebuie să fie cunoscător al limbii române şi al uneia de circulaţie internaţională.
Numai membrii Academiei de Înalte Studii de Comerţ Exterior şi Diplomaţie Economică pot fi cursanti ai AISCEDE. Pentru a deveni membru al AISCEDE se plateste o contributie de aderare in valoare de 700 euro si o cotizatie anuala de 180 euro. Cursul reprezinta o activitate obligatorie de specializare si perfectionare a membrilor AISCEDE si nu se adreseaza tertilor care nu au calitatea de membru al AISCEDE.
Cursantul trebuie să depună la înscriere următoarele documente:
- 1xCopie legalizată (la notar) după diploma de studii superioare + copie legalizată (la notar) foaia matricolă sau suplimentul de licență;
- 1XCopie legalizată (la notar) după diploma de bacalaureat;
- 1XCopie legalizată (la notar) după certificatul de naştere;
- 1XCopie legalizată (la notar) după certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor care şi-au schimbat numele prin căsătorie;
- 1XCopie simplă după BI/CI;
- 1XCurriculum Vitae în format european;
- Cerere de înscriere pentru interviul de selecţie (se primește la înscriere);
- Dovada platii contributiei de aderare si a cotizatiei anuale;
- 1 dosar plic.
 
Documentele sus-menţionate se depun, între orele 11:00 - 17:00, la sediul AISCEDE, situat în CCIR Business Center, etaj 6, Bd. Octavian Goga, Nr. 2, Sector 3, Bucureşti, cu cel putin 5 zile înainte de susţinerea Interviului de Selecţie.
Relaţii suplimentare la e-mail
info-center@aiscede.com, telefon +40 740 918 908.


IV. INTERVIUL DE SELECȚIE

Candidaţii vor susţine interviul constând în întrebări ale Comisiei de Selecţie a AISCEDE, ce vor avea ca tematică de bază noţiuni generale din domeniile: Constituţia României, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Geoeconomie şi Geopolitică, Relații Internaționale.

Candidaţii sunt invitaţi să se programeze pentru susţinerea examenului de selecţie la telefon
+40 740 918 908 sau la adresa de e-mail info-center@aiscede.com